Det saknas uppföljning

Jag läste i VK i går an artikel om att den avgående (s) ordförande för landstinget var orolig för att det saknades 100 miljoner för att få budgeten att gå ihop. Det är verkligen något att vara orolig över. Vi måste se över vad landstinget ska ha för kärn verksamhet och lägga pengarna där de gör mest nytta. Sen måste man gör uppföljningar av sitt beslut och se till att verksamheterna följer detta. Det gjordes en genomgång för två år sedan för att landstinget skulle plocka bort alla "onödiga" aktiviteter  men det har smygit sig tillbaka in i verksamheten igen på många håll. Landstinget är för dåliga på att följa upp tagna beslut. 

Elisabeth Björnsdotter (M)  

2 kommentarer

  1. Linda

    Själv anser jag att uppföljning saknas helt i den offentliga verksamheten. Har man fattat beslut så måste det följas upp. Det måste sättas resurser på att göra detta!

  2. Elisabeth Björnsdotter (M)

    Svar till Linda (2010-10-07 11:41)
    Jag håller med om betydelsen av uppföljning har försvunnit.Vi hade inom landstinget kunnat spara mycket pengar om följsamheten hade styrts upp mer. Organisationerna är för stora för att kontrollen ska fungera. Offentlig sektor behöver ställa mer krav att beslut ska följas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.