Volontärer inom polisen

Volontärer inom polisen! I Stockholm har polisen cirka 500 volontärer som stöttar upp polisens arbete. De gör enklare arbete som att svara i jour telefon nattetid, prata med människor som känner sig vilsna eller rädda. De är ute och går i närområden för att inge trygghet bland alla som bor i området.  I Stockholm ser man volontärerna som ett komplement och är efter diskussioner med facket mycket noga med att volontärerna inte ska göra sådant som polisen kunde ha gjort. Många av volontärerna är pensionärer, men också studenter och aspirerande polishögskoleelever. . Detta projekt upplevs som väldigt positivt bland polisen men det är väldigt många i Stockholms området som inte är medvetna om att dessa polis volontärer finns. Skåne län, Västra Götaland, Kalmar och Örebro har alla startat eller är i startgroparna att dra igång volontär verksamhet inom respektive poliskår. Jag tror på denna satsning som ett långsiktigt involverande av alla oss för att få ett tryggare samhälle.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.