Vård till alla!

 

En intressant förhandling väntar när frågan om papperslösa och gömda flyktingar ska ha rätt till vård och utbildning i Sverige. Den nya integrationsministern Erik Ullenhag(Fp) tror det är fullt möjligt att driva igenom frågan trots att Moderaterna tidigare sagt nej i denna fråga. Vi hade denna diskussion i landstinget i Västerbotten för ett tag sedan och där var vi överens om att vi skulle erbjuda vård till papperslösa flyktingar. Jag tycker det är bra att denna fråga kommer upp på den högsta beslutande nivån eftersom det inte är bra att vi har olika riktlinjer i vårt land. Jag tycker det är klart att vi ska erbjuda vård när det finns ett behov oavsett alla bakomliggande faktorer.
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. Lasse

  Är det inte dags för dig att sluta blogga här på vk, alt. ändra din blogg inriktning? Alla dina inlägg berör sådant som vi liks läser i tidningen dagen efter. Varför inte blogga om hur det är att bo i sthml, omställningen från lappstockholm till storstockholm. Hur är livet om dagarna och kvällarna i storstadspulsen som ledamot med allt som det medför istället för att mala på med samma ointressanta inlägg dag efter dag om vad som sagts under dina möten.

 2. Janne

  Vem ska bära kostnaderna? VLL?
  Gratis vård och utbildning var du än kommer från papperslös, kommer spridas som en löpeld globalt.
  Sverige är drömlandet och fly till. Etableringen går genom våra skattepengar. Borde vi inte skapa bättre förutsättningar för fler jobb och minska utanförskapet först för de som lever här idag (inkl alla som fått asyl och uppehållstillstånd).

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Janne (2010-10-21 09:15)
  Det är viktigt att alla asylsökanden får sin ansökan prövad snabbt. de ska inte behöva vänta flera år i ovisshet. Att erbjuda sjukvård till de som behöver tycker jag är en medmänsklig handlig. Finansieringen är alltid en fråga. Vi har redan i Västerbotten sagt ja till detta, vet inte om vi kan hänföra någon del av landstingets underskott till detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.