Konflikten som aldrig verkar få ett slut!

 

Har lyssnat på en otroligt intressant information från en av de högst ansvariga för UNWRA. En hjälporganisation för palestinska flyktingar som hanteras av FN. Konflikten mellan Israel och Palestina har pågått i många år och försöken att medla fred i detta område har misslyckats gång efter annan. Nu finns en situation i det landområde som länderna slåss om som är väldigt problematisk. Drygt 1,5 miljoner människor bor i Gaza, av dessa är drygt 1 miljon palestinska flyktingar. Problemen är stora med sjukvård, utbildning, bostäder och en ökande arbetslöshet. Att lyssna till denna ansvariga person och höra han stora engagemang och trots allt elände han beskrev ändå höra honom lyfta fram de positiva händelser som finns i detta område. Sverige är en stor bidragsgivare till denna organisation och det var intressant att höra allt som görs för dessa satsade medel.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.