Mammaledighet är gammalt tänk!

 

EU beslutade häromdagen att det ska vara obligatoriskt för mamman att vara hemma sex veckor direkt efter barnets födelse . Moderatkvinnorna motsätter sig EU-parlamentets förslag på obligatorisk föräldraledighet för kvinnor. För Sverige skulle detta innebära en kraftig tillbakagång eftersom våra regler ger både mamman och pappan rätt att ta ut minst hälften av föräldraledigheten var, oavsett hur gammalt barnet är. Politiker ska inte ta över föräldrarnas egna beslut om ansvarsfördelning i hemmet. Det gäller både i Sverige och på EU-nivå Dessutom benämns ledigheten för ”mammaledighet” i förslaget, vilket är fel, begreppet "mammaledighet" står för ett gammaldags tänkande. Begreppet "föräldraledighet" är viktigt och visar synen på jämställdhet. Moderatkvinnorna utgår från att Sveriges regering i det fortsatta arbetet avvisar det.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.