Mer satsningar i Norrland!

 

En liten artikel i en av kvällstidningarna berättar att jordbruken i Norrland ska få ett ökat anslag. För en genomsnittlig mjölkgård med 60 kor ökar stödet med 150 000 kronor per år. Det har krävt förhandlingar med stora delar av Europas länder för att se över flexibiliteten och för att jämna ut ersättningarna mellan regioner och produktionsgrenar. Detta är ytterliggare ett positivt besked för den norra delen av Sverige. Tillsammans med den stora satsningen på två miljarder som tidigare annonserats för Norrlands inland så är signalerna mer tydliga att vi vill ge möjligheter att leva och bo i hela Sverige.  –
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

10 kommentarer

 1. Loket

  Men möjligheterna att åka tåg till Norrland skall begränsas. Du bara svamlar. När bygger ni Norrbotniabanan?

 2. Isak

  Ni pratar om era 2 miljarder som ska satsas på norrlands
  inland. Hur skulle det vara om ni berättade vad ni skall
  göra med pengarna i stället. Vi har haft många förlorade
  år, så var snäll och prata klartext. Det går inte muta
  oss längre.

 3. J.

  Om jag förstår det hela rätt handlar det om satsningar på innovationer och utvecklade av entreprenörskap som kommer oss till del, d.v.s det kommer inte färdigserverat utan förutsätter att kavlar upp ärmarna. Ytterst handlar det om vad norrlänningarna själva vill göra med pengarna inte vad politikerna ska göra. Här ska vi norrlänningar gå i spetsen och visa att vi kan förvalta en sådan satsning och skapa nya arbetstillfällen med stöd av dessa pengar.

 4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Loket (2010-10-29 10:28)
  Det pågår samrådsmöten mellan stat och berörda kommuner och planeringen pågår. När det är dags att börja bygga kan nog ingen svara på idag, allt ska vara väl förberett innan och dessutom väl finansierat så att vi inte underfinansierar som tidigare gjirts.

 5. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Isak (2010-10-29 14:25)
  Den budgeterade två miljarders satsningen bygger på att vi som bor i Norrlands inland vill utveckla och driva vår region framåt genom ex. nya företag, nya idéer som kan leda till företagande. Politiken har inte lagt några färdiga paket utan det är vi själva som måste stå för utvecklingen och få stöd för detta. Mutor är det inte tal om däremot egna initiativ till utveckling.

 6. Isak

  Norrland är stort, norrlands inland är drygt hälften. När
  en riksdagsledamot inte vet vilken hälft som menas då är
  det diffust. Några bidrag till inlandet och återföring av
  kapital till norrland var det nog inte tänkt. Att staten
  ställer upp med riskvilligt kapital skulle bara fattas.
  Det skall jämföras med alla miljarder som norrland årligen
  dräneras på. Lite kaxigt så slänger nu alliansregering ut
  att det är upp till norrlänningarna att bevisa sitt berätt-
  igande. Liksom EU-medlen så ska man nu sätta sprätt på
  dessa pengar, och vi kommer att få se ett antal sexkant-
  iga dass.

 7. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Isak (2010-10-31 01:21)
  Var ligger problemet att vi själva kan skapa en hållbar marknad med företag som är anpassade för vår del av Sverige. Det måste vara bättre att vi tror på det vi gör än att bli tilldelade konstruerade arbetstillfällen.

 8. Isak

  På vilket sätt kommer arbetstillfällena att öka i Lycksele
  bara därför att man lägger ut städningen eller vad det nu
  kan vara på Lycksele Lasarett. Du har ju inte kunnat pre-
  stera något annat under en lång valrörelse. Det man nu för-
  söker med är en ny metod för konstjord andning. Och för att få en hållbar marknad för företagen så måste den nog
  passa mer än den lilla orten den verkar i.

 9. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Isak (2010-11-02 15:26)
  Om du har idéer inom turistnäringen, tillverkning eller något annat är det positivt att kunna utveckla detta och förhoppningsvis även kunna ge ringar på vattnet. Jag tror på att se möjligheter, inte enbart hinder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.