Avskaffa mäns våld mot kvinnor!

 

På FN:s internationella dag den 25 november för att avskaffa våld mot kvinnor uppmärksammas över hela världen hur vi på ett bättre sätt kan möta våld och kränkningar som riktar sig mot kvinnor. I var tredje anmälda misshandel i Sverige i dag är det en kvinna som drabbas och mörkertalet av våld mot kvinnor i nära relationer gör att siffran i praktiken är betydligt högre. Förra året anmäldes 373 fall av sexualbrott i Västerbotten, varav 128 omfattade våldtäkt. Detta är samtidigt en ökning med åtta procent sedan 2008. Antalet anmälda misshandelsfall i länet där offret var en kvinna över 18 år ökade 2009 också med nio procent jämfört med året innan. Vår alliansregering har gjort mycket med det återstår fortfarande ett stort arbete . Ingen kvinna skall behöva känna oro eller tvingas gå omvägar på väg hem. Man skall kunna känna sig trygg överallt. Polisen skall också komma när man behöver hjälp. Det är samhällets skyldighet att leverera.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm ((M)

2 kommentarer

 1. Magnus Johansson, Saxnäs

  Ja om det vore så lätt att ”avskaffa” våldet vore det ingen sak, men nu är det inte så.

  Typiskt för moderaterna är att skrika på mer resurser i form av polis, men jag tycker att ni missar poängen.

  Att mer poliser är presumtivt kan jag förstå, men är det inte ett generalfel när det är ”synliga” poliser som ska se till att vi inte utsätts för brott? Det är bra med poliser, men det är ”försent” när de kommer, om det så är en minut efter att ett brott begåtts. Brottet/slaget är redan gjort.

  Varför inte satsa på åtgärder som stärker bl.a våra barn/ungdomar. Det är så vi formar framtiden.

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Magnus Johansson, Saxnäs (2010-11-25 16:50)
  Du har rätt i sak att fler poliser inte är den enda lösningen. Det pågår arbeten på flera håll för att stötta, utbilda och hjälpa utsatta kvinnor. Det har skett lagändringar för att skydda kvinnor, men det återstår ett jätte arbete innan vi når målet om vi nånsin gör det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.