Det är inte ansvarsfullt!

I dag debatteras det och votering kommer att ske om ett betänkande från konstitutionsutskottet som handlar om den stora besparing som den röd/gröna oppositionen lagt fram. Anslagen till regeringskansliet har minskat med över 500 miljoner kronor de senaste två åren och även antalet anställda har minskat. Det är i dag i princip på samma nivå som 2002, Sverige har öppnat ambassader på orter som tex Kabul och Baghdad, där säkerhetsläget kräver extra resurser. Detta har alltså skett inom totalt sett minskade ramar. Att minska anslaget med ytterligare 300 miljoner skulle riskera centrala samhällsfunktioner och hota flera hundra anställdas trygghet. Att fatta ett sådant beslut i december för ikraftträdande i januari är inte ansvarsfullt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. Leif

    Det är så löjligt att höra Alliansen klaga på att man vill spara på regeringskansliet. Ni har ju dragit ner allt för dom sjuka och arbetslösa. Varför kan ni inte spara själva?

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8249841.ab
    ytterligare ett bevis på eran uppenbara misshandel av dom svaga i samhället. När ska ni få någon verklighetsuppfattning egentligen? Den dagen ni själva blir sjuka?

  2. ceko

    Du tycker det är fel med neddragningar inom regeringskansliet. Det är bättre för en moderat att ge sig på sjuka och arbetslösa istället? Din kollega Per Bill var mäkta irriterad och sa att S hjälper SD och har nytt hö i vagnen, men han menade säkert vin istället för hö.

  3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Leif (2010-12-09 11:35)
    Att ta ansvar att inte människor förtidspensioneras och får en väg tillbaka på arbetsmarknaden tycker jag är rätt väg att gå. Om (S) anser att A-kassan ska vara en omställning för att kunna återgå till arbetsmarknaden betyder det att vi är överens om vikten av att ha ett arbete. Att som (S) och SD gjort är inte att ta ansvar för Sverige

  4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till ceko (2010-12-09 14:37)
    Jag förstår min kollegas irritation när en besparing i den storleken röstas igenom utan att man egentligen förstår konsekvenserna av den. Vi har en bra sjukförsäkring som dessutom är under förändring till det bättre så det tycker jag är att ta ansvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.