Vi gör nytta!

 

I går fattade Riksdagen beslut  att förlänga mandatet för vår militära närvaro i Afghanistan.  Den ISAF (International Security Assistance Force) som vi har just nu ska utökas till 855 personer för att garantera att vi kan utföra uppdraget med bra närvaro. Afghanistan är ett av världens fattigaste och mest förstörda land och därför känns det viktigt att vi kan hjälpa till med en återuppbyggnad till självstyre. Före ISAF:s inträde i landet 2001 var Hälso och sjukvården i princip obefintlig nu har nästan 85% av människorna i Afghanistan tillgång till någon form av hälsovård. Ca 7 miljoner av alla barn går i skolan och många av dom är flickor, så såg det inte ut före 2001. Vi behöver en militär närvar för att stötta den bistånds insats vi gör.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

8 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Lö?gn,lögn o åter lögn. Vi är inte där för några skolelever, är du så dåligt påläst?

    Vi är där för att kriga,för USA ville det.

    För vart ska våra trupper skickas sen då, finns ju fler länder som inte har skolgång för flickor?

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Lars Gidlöf (2010-12-16 12:58)
    Vi finns i Afghanistan för att försvara de biståndsinsatser som pågår. Det finns ingen biståndsarbetare som i dag skulle arbeta utan skydd i Afghanistan. ISAF är en insats tillsammans med USA och andra länder och det finns klara transitiotionsplaner.

  3. Krister Klermalm

    ISAF är en insats tillsammans med USA, skriver du. Här har du risken för våra soldater och Sverige. Situationen skulle varit något annorlunda ifall vi inte hade USA med i detta.
    Alla andra länder är med i biståndet med bland andra FN i ryggen utan USA. Hade utgångsläget varit bättre för våra soldater att verka där nere som skydd för biståndsarbetarna.

  4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Krister Klermalm (2010-12-17 00:15)
    Sverige är tillsammans med en mängd länder i Afghanistan och tillsammans med Finland har vi militär verksamhet. Det är inget land som skickar biståndsarbetare till Afghabistan utan militärt skydd. De förluster vi haft är ohyggligt tragiskt. Vi har en enhällig riksdag bakom beslutet att förlänga vårt mandat och det innebär att vi alla är överens om att vi gör nytta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.