Besöksförbud i sitt eget hem?

 

Jag har tidigare skrivit om mäns våld mot kvinnor och att det ökar i Västerbotten och även i hela Sverige. Det är skrämmande siffror och något vi inte kan acceptera. Trots att Alliansen satsat mycket pengar för att minska våldet genom olika insatser finns det ett område där vi inte gjort tillräckligt. Det gäller de situationer när en kvinna är sammanboende med en man som misshandlar henne och anmäler honom och han döms för brottet. Att i nästa steg få ett besöksförbud beviljat är näst intill omöjligt. Dessa kvinnor måste ansöka om ett s.k besöksförbud i det gemensamma hemmet, det är helt befängt att en kvinna ska tvingas dela bostad med den man som blivit dömd för misshandel. Detta kräver en regeländring för att skydda drabbade kvinnor.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) 

5 kommentarer

  1. Annie

    Det finns mycket kvar att göra då det gäller det området. Vore intressant att västerbottens allians kvinnor tog initiativ till att tex annordna en dag med olika paneldebatter, föreläsningar etc kring området.

  2. Annie

    …Eller att allains männen annordnar det för att påvisa att det handlar om en jämställhetsfråga och inte enbart är en fråga att arbeta med för kvinnor…Vore ett spännnande initiativ!

  3. Viktoria Tallgren

    Det är inte Svenska mäns våld mot kvinnor söm ökar. Det är muslimska mäns våld mot Svenska kvinnor som ökar. Det är en jäkla skillnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.