Gränshinder måste lösas!

 

Jag besökte Föreningen Norden i Umeå förra veckan och fick en grundlig redovisning hur de arbetar och vilka frågor som ligger högt uppe på agendan nu. Kulturfrågor är och har alltid varit en stor fråga eftersom det är den största sammanbindande länken mellan våra Nordiska grannländer. En annan fråga som också är viktig är de gränshinder som finns mellan våra Nordiska länder. Det finns många människor som bor nära gränsen mellan våra länder och som bor i ett land och arbetar i ett annat land. Olika regler när det gäller beskattning, pension, sjukförsäkring, föräldraförsäkring gör att det uppstår problem för många människor. Detta är uppe på minister nivå och kommer att diskuteras för att försöka hitta en bra lösning.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Lilla Anna

  Trevligt att du är på besök! Än en gång använder du din blogg till att avrapportera vad andra tycker, säger och tänker. Vi kan tillgodogöra oss det via andra media, fullt så dumma och oinformerade är vi inte. Ytterst sällan anas alls vad du själv tänker eller hur du agerar. Vid årsskiftet skrev du en lista på nya lagar utan någon poäng ansluten till den. Vad avser du *göra* för äldre hörselskadade, brandmän med dåliga försäkringar (samma som hemtjänstundersköterska som kör bil på glashalv väg för att bli biten, sparkad el klöst av sjuk vårdtagare) eller gränshinder? Kommenterar el agerar du?

 2. Lilla Anna

  Du säger ”jag själv väljer till vad och hur jag vill använda den. Jag försöker ta upp intressanta frågor och många av dom sker ett arbete kring.”

  Vad jag ser är en riksdagsledamot som slösar bort tid till att endast citera andra för att ge sken av att utföra någon form av ”arbete”. Du undviker nogsamt att berätta om egna ställningstagande utan berättar endast om andra. Din blogg är intetsägande.

  Sedan du tillträdde: Vad har du motionerat om? Vilka ställningstagande har du gjort riksdagen? Vad tänker du göra för ambulansförarna? För äldre hörselskadade? Vad är dina förslag?

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Lilla Anna (2011-01-25 18:53)
  Jag har tidigare redogjort vilka motioner jag lagt. Min motion om försäkringar till ambulansen har inte behandlats än och jag avvaktar svar för att fortsätta andra åtgärder. Förstår inte att du läser min blogg om du tycker den är intetsägande. Det arbete jag gör i utskotten är sådant som kommer att synas när det är klart och jag jobbar med en hel del andra frågor bredvid mina utskott som kommer att synas när det är mer konkret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.