Det finns fler jobb!

 

Uppgången på arbetsmarknaden blir allt tydligare. I december förra året anmäldes 46 000 lediga jobb till Arbetsförmedlingen.  Detta är den högsta decembersiffran på flera decennier och 18 000 fler än i december 2009. Fler får jobb främst inom industrin. Samtidigt minskar antalet nyinskrivna arbetslösa, liksom antalet personer som varslas om uppsägning. Arbetslösheten minskade från 8,8% i december 2009 till 8,3% i december 2010. Siffran är högst i Gävleborgs län (9,9%) och lägst i Stockholms län.(5,0%). Västerbotten har enligt Arbetsförmedlingens statistik lägre siffror jämfört med övriga landet.Även om siffrorna för länet inte har minskat . Dock ligger ungdomsarbetslösheten fortfarande  på en hög nivå i Västerbotten vilket är en genomgående trend i hela Sverige.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

 1. Krister Klermalm

  Det som behövs är faktiska nya arbeten såsom jobb av fler nya företag och anställning med följd av det.
  Eftersom produktionen är ändå detsamma sedan 1950 utan att det har gett några nya faktiska nya jobb.
  För varje nyinvestering minska behovet av anställda vid produktionen. Då måste det satsas mer på nyskapande innovativa produkter såsom tjänster som ger nya jobb. Idag förlorat vi patenten till utomlands för att investerarna inte våga satsa för en produktutveckling samt få ut den på marknaden.
  Sedan har vi Banker samt andra låneinstationer som inte satsar på landsbygdens möjligheter.

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Krister Klermalm (2011-01-25 10:51)
  Enligt den statistik som finns så är det tjänstesektorn som ökar stort och där tror jag precis som du att vi kan skpa fler arbetstillfällen. Vi kan inte tro att stora företag är räddningen för oss i inlandet och Västerbotten utan uppmuntra till fler småföretag är bästa möjligheten till nya arbetstillfällen.

 3. Krister Klermalm

  Då måste det satsas mer investering ifrån staten av infrastrikturen av bättre vägar med underhållning av dessa och modern teknologi som bredband samt tillfredställande samhällsservice.
  Kom med en ny konsruktion mellan arbetena och även tillfälliga jobb med A-kassaorna mer tillförlitlig att skifta mellan jobben och utan har något arbete. Samt att föräldraförsäkringen fungerar bättre till det hur du kan som vill jobba.
  Därtill investmentbolag och Banker ska vara med på småföretagarna sida och inte säga det här kommer inte att gå, för det gör det ändå har det visats sig av andra satsade medel.

 4. Krister Klermalm

  För nu som det är så försvårar det för den arbetsökande, anställdes trygghet samt ställs krav på dessa istället för att sätta krav på välfärdens instanser och mer flexiblare A-kassor och anställningsvillkorer emellan arbetstagare och arbetsgivare med statsapparatens direktiv.
  Åtgärderna är fel riktade. Ta till exempel med Fas 3 där företagen får betalt för dessa som utför inte något som hör till dem vanliga förekommande uppgifterna i företaget, något som befintlig anställda också kan göra som ses inte ha tid för. Annars anlit ett tjänsteföretag då för dessa sysslorna.

 5. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Krister Klermalm (2011-01-25 12:29)
  Vår Arbetsmarknadsminsiter har vidtagit åtgärder mot de företag som nyttjar Fas 3 på ett oseriöst sätt. Jag tycker tanken är bra att man får en chans att komma tillbaka på arbetsmarknaden,men det får inte användas på fel sätt. Det finns mycket att göra för att förbättra och det pågår mycket i dag.

 6. Krister Klermalm

  Det är så dumt att införa något som företagen utnyttjar istället för att anställa. Så har det även varit under sossetiden.
  Alla olika åtgärdet av praktik och anställnings prövning etc har inte varit gynnsamt för den arbetsökandet tillgodo för fortsatt till anställning eller har varit ekonomiskt tjänar på att praktisera eller arbetspröva än att gå på A-kassa elelr försörjningsstöd. Praktik under aktivitetsstöd är inte direkt motiverad när du ändå får mindre stöd än ifrån soc. Här behövs det ändras. Alltså inte fel på arbetsvilja utan konstruktionsfel i systemen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.