Gränsöverskridande bana!

 

Möte med Norrbottnia banans projektgrupp. En intressant och givande dragning om projektets bakgrund och utveckling. Det har tyvärr stått stilla i alla förhandlingar eftersom finansieringen fortfarande är ett frågetecken. Kravet har varit att Industrin ska vara med och bekosta banan men det rör sig om stora investeringar som de inte är intresserade av att göra på en statlig järnväg   Norrbottnia banans sista del mellan Skellefteå och Piteå är viktig för hela vårt land och kommer att spela en viktig roll för godstransporter främst mot våra östra grannländer och i förlängningen även till stora utvecklande länder som Kina. Det är intressant att alla partier i den norra regionen är överens om betydelsen av Norrbottnia banan och förhoppningsvis kommer det att underlätta fortsatt arbete i frågan.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.