Kvarken och turismen

I fredags skrev jag ett inlägg om betydelsen av Norrbottnia banan och kopplingen mot våra stora grannar i öst, Ryssland och Kina. Det finns även andra viktiga infrastruktur satsningar för vårt område som jag inte kan ställa mot varandra men som får en stor effekt på vårt inland. Det jag talar om är trafiken över Kvarken, när den upphörde var det ca 1 miljon passagerare som trafikerade linjen mellan Umeå och Vasa. Det finns stora möjligheter för en utökad trafik över Kvarken främst för att öka turismen i vårt län.Jag lyssnade på vår IT och region minister Anna-Karin Hatt (C) som förklarade att Regeringens 2 miljarder satsning på inlands innovation är till för att vår region ska kunna växa av egen kraft. Det ställer krav på oss att vilja växa men samtidigt måste vi ha en infrastruktur som fungerar för att detta ska bli verklighet.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.