Kärnvapen fri värld!

 

I dag ska jag på ett seminarium om Kärnvapenfrågor. Vart är dessa frågor på väg? På senare år har kärnvapenfrågorna inte på samma sätt som tidigare stått främst i den offentliga debatten. Likaväl har de fått en ökad aktualitet av många skäl. Alltsedan President Barrack Obamas tal i Prag i april 2009 om en kärnvapenfri värld står denna tanke åter i fokus för toppmöten och förhandlingar. Samtidigt möter icke-spridnings ansträngningarna ständigt nya hinder. Iran och Nordkorea är utmanande exempel. Det ska bli intressant att lyssna till detta seminarium

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. John

    Å vilken värld lever du i? Du röstar ju på ett parti som har Mamon som vägledare. Vem vill inte tjäna pengar? Kärnvapen kommer alltid att finnas som ett hot mot Världen än hur många seminarium du deltar i.Alltid finns det någon Galning som kommer över hemligheten eller köper det , omöjligt att förhindra nu , tyvärr försent. Högaktningsfullt din fd. granne J

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till John (2011-02-24 19:14)
    Den uttalande som Obama hade 2009 i Prag är hans önskan! Jag gick på seminariet för att få en bättre bild hur det ser ut i världen när det gäller kärnvapen. Ryssland har så dålig koll på sina kärnvapen, de vet inte ens hur många stridsdugliga kärnvapen de har i det egna landet. Det är inte många länder i välrden som har kärnvapen i dag men tillräckligt många för att det ska vara ett stort hot. Det pågår ett stort arbete för att minska kärnvapnen i världen och det är inget enkelt arbete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.