Viktigt med mediefrihet!

 

Det är en rättighet att alla får tänka, tycka och säga vad man vill. Det är för oss i Sverige en självklarhet. Vid Europa Rådets förra session blev Mats Johansson (M) utsedd till ombud för mediefrihet! I dessa dagar ett väldigt viktigt uppdrag då många nationer väljer att kontrollera eller rent av strypa media och annan information i det egna landet. Ungern är ett sådant land som gått ut med att all media ska kontrolleras av staten. EU har starkt tagit avstånd från detta förslag och detta har givit resultat. Ungern kommer nu att ändra sin medielag och det är viktigt för en utveckling av en demokrati.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Ärland

  Hej Elisabeth! Din blogg fungerer nog inte bra. komentar till utbildning ska löna sig. All utbildning är av godo. Alla ska ha rätt att utbilda sig. Huvudmannen gillar utbildning, men betalning för utbildning…..där klämmer skon lite. Skattelättnader till alla, utbildning till alla, specialistutbildning…och då kommer frågan….har vi pengar att betala? Vakanser finns, men om många utbildar sig….Vad händer då??

 2. Working Class Hero

  Och i Sverige ägs 80% av media av högern….hur balanserad rapporteringen blir, det ser vi tydligt. Ta mediedrevet på Mona Sahlin som exempel på högerns dominans i media..

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Ärland (2011-02-25 23:31)
  Jag har lite svårt att förstå dina tankegångar. Utbildning ska alltid löna sig, var ligger problemet? Det finns i dag en brist på specialistutbildade sjuksköterskor och om det inte sker något snart så kan vi inte bedriva den sjukvård vi har idag. Har vi pengar att betala? Om vi inte utbildar egna kommer vi att stå med en högra kostnad när vi måste hyra in extern arbetskraft.

 4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Working Class Hero (2011-02-26 11:10)
  Oavsett vem som äger media så är friheten att skriva viktig. Att många media ägnar sig åt drev gagnar ingen, viktigast är en nyhetsbevakning och en rapportering av händelser. I Sverige fungerar detta hyfsat, i andra länder inte alls.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.