Sverige och EU

 

 
 
Sverige är ett litet land och är i behov av ett starkt EU för att vi ska fortsätta växa. Vår statsminister höll tidigare denna vecka  ett tal i Europahuset om Sveriges syn på EU och den utveckling som sker. Fredrik Reinfeldt lyfte många viktiga frågor som vi måste arbeta med och dessa är möjligheten att leva, arbeta, studera och pensionera oss fritt inom EU. Vi måste ha en bättre marknad inom EU för att vi ska kunna skapa högre tillväxt i vårt land. Vi har 500 miljoner konsumenter inom EU istället för nio miljoner i Sverige. För att vi ska fortsätta vår utveckling måste vi begränsa växtgasutsläppen, luftföroreningarna och titta på den miljö som i har i hela EU.  
EU måste ställa krav på alla medlemsländer att ha demokratiska reformer och det är ett viktigt arbete.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Mantrat fortsätter även här. Ekonomiska värden och tillväxt fördem som har. När ska humanska värden och kärleks tillväxt ska få sin plats även inom EU?
    Om vi ska få bättre tillväxt, starkare ekonomi till lika finanser där det är en stabilt hållbart medmänsklig val-/frihet och friska levande befolkning i hela landet.
    Då ska sverige inte följa EUs inflationsmål som EU pamparna styr sverige med. Samtidigt stävja människomissnhadel inom näringslivet. Ingen arbetsledare/chef ska ned slå verbalt så ock arbetsuppgifter bland sina anställda, särskilt det sker för unga vuxna. Det är itne lägre lön elller sämre vilkkor som det handlar om. Utan Giristernas vinstmarginal kraven samt bland topparnas omotiverade bonusar, förmåner som den anställde kan drömma om, pensionavtal etc ska bort.

  2. Per Kjellén

    Innan EU förklarar vår författning för odemokratisk så tycker jag att vi själva skall ta tag i den.

    För Moderaterna två saker som är interna (men oförenliga) –
    handlingsprogrammet som påstår att Sverige är en monarki och (vill jag minnas) kravet på maktdelning.

  3. Per Kjellén

    Jag har kollat Handlingsprogrammet. Där står:
    ”En vital demokrati förutsätter fungerande maktdelning
    mellan en effektiv exekutiv makt, den lagstiftande församlingen och oberoende domstolar.”

    Intressant är adjektivet ’vital’. Eftersom vår författning saknar maktdelning så antyder handlingsprogrammet att vår författning inte är en levande författning. Skulle inte det vara något viktigt att kämpa för?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.