Vi måste hjälpas åt!

 

Sveriges justitieminister Beatrice Ask har gett Rikspolisstyrelsen ett uppdrag att dra igång ett projekt för att minska ungdomsbrottligheten. Det pågår ett stort antal projekt redan i dag och frågan uppkommer givetvis om vi inte kan samordna dessa istället för att satsa på ännu fler projekt. Den frågan är berättigad och det är tanken bakom detta projekt och dessutom ska man inte begränsa arbetet till ett 9-17 jobb utan de berörda myndigheterna och organisationerna ska finnas på plats och samordna sina resurser när de behövs bäst under dygnet och veckan. Man har valt ut ett antal kommuner i Sverige och bland dessa hittar vi framförallt våra storstadsregioner, men även mindre utsatta kommuner kommer att bli involverade.   

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Janne

    Bra med satsningar men fel satsningar. Jag anser att de kommer för i sen ålder. Redan i förskoleklass kan man se vilka barn som har det jobbigt, svårt att hänga med, skitiga kläder, står ensam på rasterna, bjuder aldrig hem kompisar etc. Det är DÄR som resurserna behövs. Det finns ju ett antal utmärkta människor som är utan arbete tex utstämplade, fas 3 etc. som mer än gärna skulle hjälpa till. sätt dessa individer som hjälpresurs i skolan, OBS! inte i själva undervisningen utan de ska finnas på raster, gympa, hjälp med skolskjutsar etc. Det är så många barn som skulle växa om man fick en klapp på axeln och ett vänligt ord tex. ”-Elisabeth vad duktig du var idag vi syns i morgon”. Att bekämpa ungdomsbrottsligheten (17-18) åringar, är som att släcka en skogsbrand med en trädgårdsslang, ta itu med problemen i tidigare åldrar så behövs det mindre insatser som kostar samhället mindre pengar win-win effekt.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Janne (2011-03-14 14:40)
    Jag kan inte göra annat än att hålla med dig. Du beskriver problemet väldigt bra. Att se dessa barn tidigt är det bästa vi kan göra för att förändra mönster, attityder och även erbjuda hela familjer stöd.
    Vi är duktiga på att starta upp projket men vi är sämre på att följa upp och se om vi gör rätt saker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.