Arbetsmarknaden förbättras!

 

Arbetsförmedlingen presenterar siffror för arbetslösheten och det finns flera intressanta fakta som jag tycker är värt att kommentera. Det finns fler jobb än för ett år sedan och varslen minskar. Under februari månad anmälde arbetsgivarna 73 000 nya platser till Arbetsförmedlingen och det är 18 000 fler än under samma månad förra året. Jobben blir fler i hela landet och det är framförallt de yngre som fått arbete. Under den finansiella krisen drabbades mansdominerade företag i större grad och därför är det givet att det är här vi ser den största återhämtningen, däremot sker återhämtningen inom den kvinnodominerade offentliga sektorn svagare och därför ökar gapet mellan arbetslösa kvinnor och män.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

5 kommentarer

  1. Leif

    Folk har väl kommit hur man gör. Anställer ungdomar tillsvidare och innan man måste anstlla dom så får man inte fortsätta. Ungefär som man gör där jag jobbar. Skitbra system ni har infört

  2. Krister Klermalm

    Arbetsmarknaden har inte förbättras någonting för ungdomars villkor, försämrad situation för funktionshindrade och att hamna i A-kassan samt inga förbättringar åt företagen med olika saker där heller har inte gjorts.
    Det har bara flyttats runt folk över andra statistiska områden. Hur många fler är i försörjningstöd idag än för ett år? Det har inte tillkommit några faktiska nya jobb att det leder mer barnfödande att kunna ta hand om de äldre eller sjuka på ålderns höst inom pension och omsorg samt vård.

    Idag förmedlar varje handläggare 1 jobb per 6 månaders period och dessa borde faktiskt sparkas för att dem inte gör sitt jobb.
    AF skapar inga jobb eller gör inte det dem ska göra av faktiska utförande arbetsuppgifter som dem är ålagda att göra för sökanena mer i att ha tummarna i röven på varandra.

    Ja, AF gjorde att jag inte fick den framtidstrygga anställningen som jag har jobbat mig in hos företaget jag var hos senast. Alltså spolerade anställning av deras flata hanteringen kring min anställning.
    Vad då arbetslinje bland myndigheter, nädå sparka på ert direktiv i sopptunnan och se till att avskede odugliga tjänstepersonal på myndigheter så kommer vi få än mer bättre tillväxt i vårt lands ekonomi på långsikt och mer hållbara finanser till statskassan.

    Nu gör ni tvärtom.

  3. Krister Klermalm

    2009 november fick praktik som jag själv ordnade på Musik Media Macken och 2010 i mars månads AF möte ihop med soc lades en plan med framitda anställning där.
    April månad sa Marie på AF att det är bara läkarintyget som saknas sedan är det klart med för min anställning. Månaderna gick så ock gjorde semstertiderna.
    Augusti månad gick jag till AF och frågade om dem hade fått in läkarintyget. Nej var svaret. Dagen efter gick jag till lassa om detta. Hörde inget ifrån AF att två veckor efter senaste besöket gick jag dit igen och frågade om dem hade fått nu intyget – fick veta senare av läkaren att han hade skickat tre gånger innan AF hade den!! Jo precis en vecka sen i veckan före. Så sade Marie att nu är det bara anställningsförsäkring. Va!!?? Det var fan bara läkarntyget i april!!
    Veckor gick och i slutet av september gjorde jag upp tillsammans med soc ihop med Inkassobolaget en avbetalningsplan (för de två hyreskulder som jag har ifrån Hörnefors tiden där jag inte fick de två sista månaders försörjningsstöd trots jag har enligt lag har rätt till även om jag söker jobb i en annan kommun) skulle gälla ifrån november månads lönen. Då borde anställningen vara klart.
    November blev och den 25 då fanns det inte någon lön på kontot. Frågade chefen och det var några siffror ifrån AF han inte fått. På em berättade han att han gjort sitt med att ha tecknat den ändå. Under den helgen fick jag nog så jag protesterade med att inte gå till jobbet föränn det är klart med anställningen.
    Inte ska jag nedvärder min värdigheten i hur AF behandlar min anställning. Jag gick ju på försörjningsstöd med flitpeng under hela den här tiden under ett års tid.

  4. Krister Klermalm

    Vid början av januari hade jag ett möte med förra AF chefen och samtalade om hur Af skött anställningen. Han påstod att dem hade uppfyllt vad dem ska göra kring min anställning. Bevisnligen av tiden som gått har dem itne gjort det. Inte heller fick jag byte handläggaren när jag fann att det är en flathet i handläggningen ifrån Marie.
    Vid mötet i mars begärdes det också information till mig angående hur det sker med min anställning, där är det inte heller det uppfyllde av överenskomelsen. Samband med sista mötet i januari informerade AF chefen att 15 dec sade arbetsgivaren upp intresset med anställning. Så AF spolerade min anställning.
    Jag har gjort min del av ansvar och rätt för mig så får jag ändå skuld för andras beteende med mig.

    Idag förstår jag mera i varför företagen inte vill anställa personal med Af inblandning, särskilt då det gäller sökande/personal med funktionshinder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.