Dyra böter väntar!

 

I onsdagens voteringar förra veckan  röstade riksdagen emot förslagen av datalagringsdirektivet och att minska statens ägande i SBAB, Posten Norden och Telia Sonera. Det blir dyrt och riskfyllt för skattebetalarna.
 
150 miljoner kommer Sverige nu tvingas böta. Pengar som istället hade kunnat användas för att arbeta med brottsbekämpning. Jag vill också påpeka att det var Tomas Bodström (S) som var pådrivande när direktivet förhandlades fram. Sverige är med i EU och vi är därför skyldiga att införa en svensk lag som uppfyller direktivets krav. Efter vilandeförklaringen kommer Sverige ändå att införa lagen, det finns det en bred majoritet för. Det hela blir därför bara ett mycket dyrt tidsfördriv som skattebetalarna får vara med och betala notan för.
 
.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)
 

2 kommentarer

 1. ärland

  Hej Elisabeth!!
  Man Får den demokrati man förtjänar genom att avlägga sin röst på lämpligt parti.
  150 miljoner i böter är uttryck för demokrati, eller som du nämner någon annans fel, fortfarande demokrati.
  Vi får nog lungt och stilla öppna plånboken och betala demokrati boten/notan. Välj själv lämpligt uttryck för kostnaden

  Ha en bra dag!!

  Ärland

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till ärland (2011-03-26 07:55)
  Det är viktigt att vi har en demokrati. Jag har bara svårt att förstå logiken i oppositionens agerande. Före jul röstade man igenom en besparing på regeringskansliet på 300 miljoner och nu tycks det finnas 150 miljoner över någonstans att lägga på böter för något vi ändå ska genomföra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.