Demokratiska val?

 

Läste några notiser på TT om världsläget. I Nigeria skjuter man nu upp det planerade valet för andra gången. I Saudiarabien ska man ha val snart men det finns inga kvinnor på deras röstsedlar, av den enkla anledningen att kvinnor inte har rösträtt. På frågan varför så kom det enkla svaret från en högt uppsatt man inom den saudiska regeringen att landet inte var redo eller mogna för att låta kvinnor vara med och bestämma. Flera av länderna i Nordafrika som nyss genomgått en revolution ska ha val inom en snar framtid. Det ska bli intressant att se hur stor andel kvinnor som finns med på listorna när det ska gå till val. I Sverige har vi valt att fokusera bistånd till kvinnor i dessa länder av den enkla anledningen att det ger bäst effekt när det gäller uppbyggnad av ett demokratiskt land.    

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Moderat integration

    Försäkringskassehandläggaren Steve Dahlin berättar i dag på på AB debatt hur det känns att tvingas administrera de nya omänskliga sjukreglerna.

    Omänskliga sjukregler – ändå måste jag följa dem, citat;

    Fredagen den 11 februari i år fick jag ett telefonsamtal från en försäkrad. Av bakgrundsljuden i telefonen att döma hördes det att den uppringande personen gick utomhus med grovt grus under skorna – vilket också stämde med den beskrivning som den 36-åriga mannen gav av den plats där han befann sig. Platsen var en banvall i Markaryd i Småland och anledningen till att han befann sig där var att han skulle låta sig köras över av tåget då Försäkringskassan tagit ifrån honom hans försörjning i form av den sjukersättning (tidigare förtidspension) som han hade haft att leva av sedan flera år. Hans desperation gick inte att ta miste på varför jag direkt efter vårt samtal ringde och larmade via 112. /…/

    Då min tjänsteutövning helt och hållet styrs av de lagar som vår riksdag och regering har stiftat och inte av vad jag personligen anser vara rimligt eller försvarbart, fanns det inte någon möjlighet för mig ändra det av Försäkringskassan fattade beslutet. Det var dock med tungt hjärta och med en mycket stark känsla av obehag som jag skickade i väg mitt beslut./…/

    Jag uppfattar inte mig själv som en speciellt blödig person. Men fredagen den 11 februari 2011 grät jag över att jag hade varit tvungen att följa omänskliga och för Sverige helt ovärdiga sjukförsäkringsregler, och genom att göra detta, göra någon så ofantligt illa. Att någon kallat mig svin och bödel har ingen som helst betydelse i sammanhanget.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Moderat integration (2011-04-04 19:27)
    Jag tycker det är lika hemskt som du gör när människor råkar illa ut. Jag vet att det pågår förändringar i vår sjukersättning för att dessa situationer inte ska uppstå. Jag kan i dag inte säga hur långt detta arbete har kommit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.