Oro för utvecklingen

 

Sverige och Finland har både likheter och skillnader. Vi är små exportberoende länder och vår befolkningsutveckling är väldigt lika. Valet i Finland i går ger signaler som jag tycker är oroväckande. Det tredje största partiet i Finland, sannfinnländarena, står för en politik där ideologin är tydlig. Finland vill inte ta emot invandrare, de är EU-motståndare och de står för nationalistisk politik där Finland ska sköta sig själv. Som omvärlden ser ut i dag känns det som fel väg att gå. Hur regeringsbildningen kommer att se ut är inte klart ännu men det blir en allians regering som i Sverige med lite annorlunda utseende. Vi behöver Europa och vi behöver en ännu större exportmarknad för att fortsätta vår utveckling.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.