Intressant hållning av (S)

 

Jag tycker det är intressant att (S) under lång tid tydligt deklarerat att de aldrig kommer att samarbeta med Sverigedemokraterna. Mona Sahlin var otroligt tydlig med partiets avsikter. När Mona Sahlin avgick och Håkan Juholt tillträdde är hållningen betydligt mer öppen. (S) bjuder in Sverigedemokraterna till förhandling både när det gäller Arbetsmarknadsfrågor och nu senast begär alla fyra oppositionspartier en utredning om vårt luftförsvar. De kräver att vi ska spekulera om hur behovet av luftförsvar ser ut efter år 2040 och hur vi ska utforma vårt flygförsvar. Under debatten om vårpropositionen frågade Sverigedemokraterna Tommy Waidelich(S) om han kunde tänka sig att förhandla i vissa frågor och den nya talespersonen för (S) inom finansfrågor sa inte nej. Han svarade inte ens på inbjudan till förhandling i debatten.  Den nya hållningen inom (S) är intressant!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

 1. Mahmoud Al Turk

  Hej.
  Menar du att när Tommy Waidelich inte svarade på Sverige demokraterna så betyder det att han vill sammarbeta?
  Om man tittar till alla genomförande röstningar som skedde i riksdag så lyckades ni tillsamans med Sveriedemokrater vinna 9 av 10? Jag vet inte om jag håller med om att Tommy vill släppa in dem, för där är vi nog ganska tydliga om i Partiet (S).

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Mahmoud Al Turk (2011-04-19 15:52)
  Tommy Waidelich svarade inte på SD:s upprepade invitation om samarbete. Jag säger inte att han tackade för inbjudan, han kunde ha sagt tack, men nej tack det hade varit bra för honom och för (S) om han uttryckte detta klart och tydligt. Alliansen har aldrig bjudit in SD i någon fråga, hur de väljer att rösta är deras sak. Det är en stor skillnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.