Svårt att hitta rätt kompetens!

 

I går besökte jag TM konsult i Lycksele, ett företag som bland annat erbjuder tjänster inom arkitektur och byggprojektering. En av de intressanta diskussionerna vi hade var arbetsmarkanden och tillgång på rätt kompetens. TM konsult är inte ensam om detta problem och flera av de företag jag har besökt upplever liknande problem .Det finns arbetstillfällen men det finns inte rätt kompetens bland de arbetssökande. Flera näringar har tagit initiativ till att starta upp utbildningar för att utbilda rätt kompetens och det är ett sätt att förhindra den sneda balans som uppstår. Vi måste hitta fler sätt att samarbeta mellan skola och näringsliv.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Helena

  Vi har ju lärcentrum som gör en inventering av vilken kompetens de lokala företagen vill ha, sedan försöker lärcentrum ta hit passande utbildningar, på plats eller via distans. I höst kommer bl.a. högskoleingenjörs utbildningar att starta med två inriktningar som företag har efterfrågat.

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Helena (2011-04-26 16:48)
  Det är väldigt positivt och det är ett bra sätt att utbilda rätt kompetens för näringslivet. Det händer mycket men tyvärr tar det tid att utbilda människor och det gäller att försöka vara ute i så god tid att vi har tillgångar när behoven uppstår.

 3. Helena

  Om du vill veta vad som erbjuds och har erbjudits för hjälp till företag som nämns, så kontakta Eva på lärcentrum. Eller maila mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.