Syrien ett svårt dilemma!

 

Vi läser varje dag nya alarmerande rapporter om vad som händer i Syrien. Det är ingen som egentligen är förvånad över att även människorna i Syrien tar chansen att försöka få ett nytt liv i sitt hemland i demokrati och med utrymme för mänskliga rättigheter. Vad som är speciellt med Syrien och varför den sittande regimen så våldsamt slår tillbaka alla former av protester är många. Syrien ligger strategiskt mellan Israel och Iran. Syrien och Israel är sedan länge bittra fiender. Iran är ett land med kärnvapen och även en nation som förser många länder med vapen. Syrien skulle förlora sin makt position om befolkningen skulle kräva samma demokrati som många andra länder i Nordafrika krävt. Det är en svår konflikt och jag tror detta kan få stora konsekvenser för många länder i detta område.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.