Brottsbekämning i hela Europa

Enligt gällande EU regler kan polisen i ett EU land vid en brottsutredning söka efter DNA-profiler eller fingeravtryck i ett annat lands register. Om det blir träff får det andra landets polis ansöka om att få ut ytterliggare information, bland annat personuppgifter. Det land som har uppgifterna får avgöra om de ska lämnas ut. Nu vill Sveriges regering att detta även ska omfatta vårt land. Vi måste dock förändra vår lagstiftning för att detta ska kunna bli verklighet. Med tanke på hur vår värld ser ut och hur mycker som sker i ett allt öppnare Europa är detta en bra fortsättning på att förhindra brottslighet och inte låta gränser stå ivägen för brottsbekämpning.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.