Skillnad på arbetsmarkanden

 

Nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB) visar att sysselsättningen ökar i Sverige jämfört med förra året. Arbetslösheten minskar ävenom det inte är med stormsteg så visar siffrorna att det är på väg åt rätt håll. Vad som är ett observandum är att det är männen som får de arbetstillfällen som erbjuds och kvinnorna står kvar på samma nivå. Enligt SCB behövs fler mätningar för att detta ska kunna sägas med säkerhet. En reflektion är dock att inom de områden där alla landsting och kommuner sparar mest finns de flesta arbetstillfällen för kvinnor. Ser fram emot fortsatta mätningar för att se om trenden förändras.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.