Studiebesök på vattenkraftverk!

 

I dag ska jag på studiebesök till Storfinnforsens vattenkraftverk utanför Ramsele. Det ska bli intressant att titta närmare på hur ett vattenkraftverk ser ut från insidan och även få information om detta. I Europa ser var elkrafts försörjning väldigt olika ut och många länder har fortfarande en stor del kolkraftverk som elleverantörer. Norge har valt att satsa stort på vattenkraft och har ca 98% av sin försörjning av el från vattenkraft, Danmark gör tvärtom och har i princip bara kolkraftverk. Vi behöver alternativ till kärnkraft men måste komma ifrån det stora användandet av kol. Ska vi nå våra gemensamma utsläppsmål i Europa ställer detta höga krav på andra sätt att producera el.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.