Strategi för arktis!

 

Sverige har nu tagit över ordförandeskapet i Arktiska Rådet under två år. Det är en spännande tid vi har framför oss.  Sverige har lagt fram en strategi som handlar om betydelsen av att bevara miljön i området samtidigt som vi ska ta tillvara de resurser som finns i området. På grund av de klimatförändringar som sker öppnas nya farleder upp och det öppnar upp för både godstransport och större passagerarfärjor att passera. En viktig del i dessa nya farleder är att vi måste samordna våra räddningsinsatser så att våra gemensamma resurser räcker till för att klara av olyckor på passagerar båtar och för de miljöutsläpp som kan ske vid olyckor.
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till JK (2011-05-26 07:26)
    Att Sverige är ordförande under två år är positivt då vi förhoppningsvis kan genomföra det vi tänkt. Att hitta samarbetsformer när det gäller miljö fråor ärett måste likväl för räddningsinsatser. Att nyttja der resurser som finns är bra om det görs med förstånd och det hoppas jag tt Sveriges strategi för Arktis ska kunna genomföra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.