Kvinnojour och mansjour!

 

I måndags var jag i Umeå och besökte kvinnojouren och nätverket Män för jämställdhet. Besöken ingår i ett större projekt som ska mynna ut i en rapport om våld i nära relationer. Kvinnojouren gör ett fantastiskt arbete men är väldigt beroende av ideella krafter för att verksamheten ska fungera dygnet runt.  Nätverket Män för jämställdhet för en mer undanskymd verksamhet, men de utvecklas mer och mer. De har blandannat haft en rad seminarier om manlighet och olika religioner. Två verksamheter som gör ett fantastiskt arbete. Deras yttersta mål är trots allt att de inte ska behövas, men där är vi inte ännu.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. RWR

    Du är en modig kvinna! Det betyder en hel del för oss som blivit misshandlade i ett förhållande! Synliggörande av oss alla man som kvinna är en del i att bearbeta problemet!

    Vi män är inte alltid starka.

    Respekt!!

  2. Mikael Rubin

    Det finn en mansjour i Umeå som inte ska blandas ihop med män för jämställdhet. Vi är två olika verksamheter.

    Mfj är opinions och metodutvecklande, dvs primärförebyggande verksamhet och jouren möter män i kris och har en sekundärförebyggande verksamhet.

  3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till RWR (2011-06-02 00:01)
    Att det förekommer våld i nära relationer är ett stort problem och det är väldigt viktigt att vi vågar prata om det och att vi dessutom förösker göra något för att minska detta. Jag försöker dra mitt strå till stacken för en förändring men det förutsätter att vi är många som hjälps åt för att nå någonstans

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.