Debatt om fortsatt närvaro!

 

Tre voteringar denna vecka. Många viktiga frågor ska tas beslut om innan Riksdagen stänger nästa vecka för att ta ett sommaruppehåll.  I dag ska vi debattera i kammaren vår fortsatta närvaro i Libyen. Det är en lite förändrad insats som vi nu fått förfrågan om och innebär att vi förutom flygresurser även ska ställa upp med stödresurser och marina bordningsinsatser. Sverige ska även kunna erbjuda informationsoperationer och det ingick inte i det initiala uppdraget. Jag tycker det är viktigt att vi ställer upp med resurser för att demokrati ska kunna förverkligas i ett  land som levt under en tuff diktatur under så många år. Grunden för att bygga mänskliga rättigheter är att vi har en väl fungerande demokrati.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.