Ingen ska bli utsatt för våld i sitt eget hem!

 

Vår justitieminister Beatrice Ask presenterade i slutet av förra veckan en positiv nyhet. Regeringen satsar 42 miljoner till Brottsoffermyndigheten för att arbeta bättre med våld i nära relationer. Ingen ska bli utsatt för våld i sitt eget hem, det är därför en viktig signal att satsa ytterliggare resurser för att göra så mycket vi kan för att förhindra våld i nära relationer och sexuellt våld.  
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. patrik

    Ingen skall bli utsatt för våld i sitt eget hem. Påstår du att det skall installeras en polisman permanent i varje hem? Skulle 42milj verkligen vara en satsning eller är det ett spel för galleriet? Det är väldigt naivt att tro, att detta skulle lösa ett problem med våld i hemmet. Men det är kanske så man tänker i Riksdagen, när verkligheten man skall besluta om är så främmande.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till patrik (2011-06-20 10:58)
    Det är ett mål att ingen ska bli utsatt för våld i sitt eget hem. Att satsningen på 42 miljoner inte på långa vägar räcker för att uppfylla det målet är jag fullständigt medveten om. Att satsningen kan leda till utbildningsinsatser mm för att öka medvetenheten är ett steg mot att nå detta mål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.