Väntetiderna minskar i vården!

 

I veckan publicerar Sveriges Kommuner och landsting, SKL, en internationell jämförelse av sjukvårdens tillgänglighet i olika länder. Landstingen blir allt bättre på att ta emot patienterna i tid. Vid den senaste mätningen, i maj 2011, fick 9 av 10 patienter vård i tid. Det ska jämföras med läget hösten 2006 då var fjärde patient väntade för länge på behandling och drygt var femte väntade för länge på besök. Blickar vi några år ytterligare bakåt i tiden var det inte alls ovanligt att patienter fick vänta flera år på vanliga ingrepp som höftleds-, knäleds- och starroperationer. År med smärta och begränsad livskvalitet. Det stora lyftet för tillgängligheten kom i och med kömiljarden, som fördelar en miljard till landstingen i relation till hur väl de lyckas korta väntetiderna.
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.