Vi kan inte säga nej till jobb!

 

Alla jobb behövs och att påstå att vissa jobb inte är tillräckligt kvalificerade för att benämnas som arbete rimmar dåligt i dagens tuffa arbetsmarknad. Antal arbetslösa har minskat men är fortfarande på en hög nivå. Jag läste en artikel där Håkan Juholt (S) uttalar sig att han är övertygad om att Sverige aldrig kan bli ett rikt land om vi skattesubventionerar att vi går ut med hundar, att vi bäddar varandras sängar och att vi klipper varandras hår. Att ha höga ambitioner för Sverige innebär i min värld att vi måste se möjligheter i att skapa arbetstillfällen. Statistiken visar nu att antalet människor som nyttjar möjligheten att använda både RUT och ROT avdrag ökar och det har genererat en stor ökning av antalet företag som erbjuder hushållsnära tjänster bara det senaste halvåret. Detta är ett sätt att skapa arbetstillfällen och det behövs i vårt land.
 
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

 1. Viking

  Företaget Samres – med ansvar för färdtjänst i 120 svenska kommuner – kommer att starta en beställningscentral i SENEGAL i februari nästa år, skriver DN.se.

  Varför i Senegal, Elisabeth? Du skriver ju att ”arbetstillfällen behövs i vårt land”, speciellt ungdomsjobb saknas.

 2. Lars Gidlöf

  Varför inte skattesubventionera riktiga jobb då, t ex sänka skatten för jobb inom transportsektorn, så fler av långtradarna går med svenska chaufförer?

  Varför gynna branscher där det redan skattefuskas massa, t ex restaurangbranschen? Varför ska varje nytt jobb där subventioneras med 1 miljon per jobb medans vår handelsflotta håller på att försvinna för att Ni ej inför tonnageskat vilket en majoritet av riksdagen tillstyrkt? Varför så viktigt att skattesubventionera enklare jobb?

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Viking (2011-07-21 16:35)
  Varför de etablerar sig i Senegtal kan jag inte ge ett svar på utan att undersökning av fallet. En tänkbar anledning är att det ingår i ett biståndsprojekt att etablera företag i behövande länder.

 4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Lars Gidlöf (2011-07-21 20:17)
  De olika brancher som skattesubventioneras i dag är brancher som till stor del har ungdomar anställda. Jag tror inte att vi skulle kunna hantera att subventionera alla områden utan att det skulle få inverkan på hela vår ekonomi. Det är klart att vi måste hitta lösningar så att fler ungdommar får ett arbete, det sker mycket men måste göras mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.