Ökad Nordisk säkerhet!

 

Vi ser en allt mer öppen arbetsmarknad i Norden, det är en positiv utveckling och även en förutsättning för att vi ska fortsätta vår utveckling. I dag ser vi hur legitimerad sjukvårds personal som läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal åker runt i norden och arbetar. Det har också medfört att personer som fått uppredade anmälningar och anmärkningar kunnat byta arbetsgivare utan större problem. Välfärdsutskottet inom Nordiska rådet vill införa ett Nordiskt register där all legitimerad sjukvårdspersonal finns registrerad så att arbetsgivare kan gå in och ta uppgifter på de som ska anställas. Det är en positiv utveckling för att skapa större säkerhet inom hälso och sjukvården i Norden men problemet ligger i att alla de nordiska länderna måste vara överens om att detta.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.