Specialistsjuksköterskor en brist!

 

Förra veckan skrev jag ett inlägg om att sjuksköterska är ett populärt yrkesval när det gäller omskolning framförallt för kvinnor. Det är bra att fler utbildar sig men vi måste också få fler att specialisera sig inom sjuksköterskeyrket. Som det ser ut nu råder det brist på specialistutbildade sjuksköterskor inom många områden och en av de främsta anledningarna till detta är att det inte lönar sig ekonomiskt att utbilda sig. Att värdera kompetens och utbildning är viktigt och vi måste göra det för att inte tappa värdefull kompetens.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Krister Klermalm

    Vill du också att kommunerna ska ta sitt ansvar gällande utbetalningarna av försörjningsstöden sker god tid innan dagarna 28, 30 och 31 – då bland annat autogiro dras på kontot?

    Vill du också att kommunerna ska ta sitt ansvar för sitt handlande kring försenade utbetalningar att kommunen står för alla extra utgifter, kostnader etc – oavsett vad för faktura som gäller i normen eller inte – av följden av detta?

    Utbetalningsdag är inte reglerat, läs på. Har du sett detta reglemente så vill jag se den. För finns den varför utbetals inte ändå försörjningsstödet i god tid för autogiro även så jag ansökan själv i god tid att dem ska hinna med det.

    Ska den folkbokförda Kommun ska kunna neka en försörjningsstöd bara för att du vistas i en annan kommun för att ha umgänge med barnen eller/och söker jobb?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.