Alla bidrag är viktiga!

 

 
I gårdagens VK skrev jag en debattartikel som handlade om fokus på stärkta rättigheter för kvinnor. För att bygga en demokrati är det viktigt att kvinnor är en tidig del av byggandet. För att kunna ta del av utveckling krävs utbildning och därför är det en stor prioriterad del av vårt bistånd som går just till kvinnors utbildning i våra mottagarländer. Den Rotaryklubb jag är medlem i här i Lycksele har tillexempel ett stödprojekt i Nepal där vi skickar pengar till en skola för kvinnor. Det finns många exempel på olika stödprojekt och de är lika viktiga stora som små.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

5 kommentarer

 1. Krister Klermalm

  Vill du att kommunerna ska ta sitt ansvar gällande utbetalningarna av försörjningsstöden sker god tid innan dagarna 28, 30 och 31 – då bland annat autogiro dras på kontot?

  Vill du att kommunerna ska ta sitt ansvar för sitt handlande kring försenade utbetalningar att kommunen står för alla extra utgifter, kostnader etc – oavsett vad för faktura som gäller i normen eller inte – av följden av detta?

  Utbetalningsdag är inte reglerat, läs på. Har du sett detta reglemente så vill jag se den. För finns den varför utbetals inte ändå försörjningsstödet i god tid för autogiro även så jag ansökt själv i god tid att dem ska hinna med det.

  Ska den folkbokförda Kommun ska kunna neka en försörjningsstöd bara för att du vistas i en annan kommun av en låg elräkning för att ha umgänge med barnen eller/och söker jobb?

 2. Krister Klermalm

  Varför kan du inte besvara mina frågorn som är solklara att kunna göra det. För det handlar om rättsäkerheten för individen i nyttjande av sociala skyddsnäten att inte hamna i ekonomisk knipa av kommunernas offentfliga uppgift åttaganden. Inte handlar det om att du inte kan gå in på hur förvaltningarna sköter sina ärenden närdet gäller en förvaltning. Svarar ni inte på frågorna innebär att ni accepterar att kommunerna ställer folk på bar backe som frågorna handlar om.

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Krister Klermalm (2011-08-12 11:36)
  Det du vill att jag ska svara på är om jag tycker kommunerna ska ta sitt ansvar. Jag har tidgare svarat dig att givetvis ska kommunerna ta ansvar över sina områden och även revidera och se över hur verkasmaheterna fungerar. Jag kan inte svara på utbetlningsdatum och frågor om försörjningsstöd. det måste de ansvariga inom kommunen göra.

 4. Krister Klermalm

  Kommunerna tar inte sitt ansvar över sina områden och revideras samt se över hur verksamheterna fungerar. Inte tjänstepersonerna, cheferna eller lokala politiker.

  Du har suttit själv med i det lokala politiken att kunna påverka hur utbetalningarna sker och frågorna kring försörjningsstöden.
  Hur kommer det säg att a-kassor, aktivitetsersättningar, pensioner mm kommer ut på ett viss datum och itne försörjningsstödet. Du har inte ens reflekterat detta under all de åre ndu vet hur systemen fungerar, rena allmänbildande samhällskunskap är det. Något du itne har tagit till dig att se till att även försörjningsstödet har en viss datum blir utbetalt.
  Själv har jag lämnat in ett medborgarförslag kring dessa frågor.

 5. Krister Klermalm

  Sedan har du inte svarat med kring vistelse begreppet. I lag texten står det att du ska ansökan om försörjningsstöd där du vistas i. Detta har medfört viss konflikt emellan kommunerna om vem ska utbetala försörjningstödet ifall jag vistas kortare tid i en annan kommun för att träffa sitt barn eller söker sig ett jobb. Så ska den kommun som jag bor i, har adressen, som ska betala försörjningstödet eller där jag vistas i kortare tid. Frågan är också vad är kortare tid? Kan kommunen neka mig stödet ifall elräkningen är låg?

  Eftersom kommunerna inte sköter sig och den högre instansens tillsägelser inte bidrar till bättring så behövs det lagstifning och förstatliga stödet. Där har du ansvaret som riksdagsledamot att se till att kommunerna följer Sveriges undertecknande av FN konventionen om mänskliga rättigheterna följs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.