100 kronor räcker till mycket!

 

Vi ser varje dag rapporter från Afrikas horn och bilderna av svält katastrofen är fruktansvärda Värsta torkan på 60 år i kombination med pågående konflikt är de stora anledningarna varför vi ser denna katastrof nu.  Sveriges humanitära bistånd till Afrikas horn är omfattande och uppgår nu till totalt 778 miljoner kronor. Sverige svarade snabbt då FN förutspådde krisen på Afrikas horn och då FN bad om ytterligare medel för att möta de ökade humanitära behoven. Jag såg en presentation om hur mycket vårt bistånd räcker till och det är intressant att för 100 kronor får man 3 filtar eller  12 personer får rent vatten i en månad eller 14 personer får extra matranson som räcker i en månad
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.