Uppmärksamma vuxna!

 

Jag läste en artikel i den engelska tidningen The Independent häromdagen. En av de stora hjälporganisationerna i England hade gjort en undersökning bland över 1100 föräldrar hur uppmärksamma de var på deras barns Internet vanor. Hela undersökningen handlade om Grooming, översatt till svenska betyder det textförföljelse på nätet. Nästan hälften av alla tillfrågade föräldrar kunde inte se de enklaste tecknen på att deras barn var utsatta för grooming. Syftet med denna artikel var att vi måste öka medvetandet hos oss vuxna och våga ställa frågor till våra barn och ungdomar. I Sverige är grooming en kriminell handling och det ar skrammande att lasa nyhterna om alla unga tjejer som blivit utnyttjade av en man fran Stockholms omradet. Det finns inte manga domar nar det galler grooming och det kraver ett gemensamt ansvar att se alla signaler och se till att unga tjejer inte drabbas av trakasserier som detta.   

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.