Stark arbetslinje viktigt!

 

Jag skrev ett debattinlägg tillsammans med Saila Quicklund från Östersund för en dryg vecka sedan som handlade om behovet av en stark arbetslinje. När  finansmarknaden är orolig behöver vi en ännu starkare arbetslinje. Vi fick replik på inlägget i fredags där skribenten ansåg att arbetslinjen inte var till för alla. Han hävdar att ungdomarna står utanför denna satsning. Vi har ett stort problem med hör ungdomsarbetslöshet och en av anledningarna till detta är att många inte har fullständiga slutbetyg från sina utbildningar. Här är satsningen på skolan en viktig del att minska de ungas utanförskap på arbetsmarknaden.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Krister Klermalm

    För att Arbetslinje ska hålla för er, behöver ni se över byråkratin i välfärssystemen samt ändra direktiven mm att det ligger med arbetsgivaren och arbetstagarens bästa än stelbenta passiv-regelverk inte låser fast även hos personalen att inte kunna göra något åt bristerna utan att behöva få replisarier för det.

    Där finns även mer flexibla, rättsäkrare samt rehablitering och tillfrisknande efter läkningsproccesen mm i lugn å ro.
    Öppna upp AF och A-kassans regelverk till ett mer aktivt skyddsnät, där då kan byta jobb eller säga upp utan att få flera karensdagar som straff. Detta låser människorna till att inte finner ett nytt jobb med bättre förhållanden.

    Med andra ord så hänger det på många orsaker till hur det är med arbetsmarknaden.Det tragiska är att ingen tar till sig vad massan säger eller den enskilde/personal, eller vågar inte göra åt bristerna som finns. ”Vad kan jag göra åt det?”, ”Byråkratin är på det sättet” är förekommande gensvar på vad man berättar om verkligheten. Uppbenbarlig påvisar uttrycker på acceptans till att människor far illa bland systemen och ute i samhället. Värst ifrån de som har kunskaper att kunna göra åt av sin maktposition över andras liv och vet vilka vägar som finns att lyfta upp till förändring för att göra åt saken som brister och är orättfärdigt fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.