Alliansen handlar (S) kopierar!

 

Jag läste en debatt artikel som Tommy Waidelich (S) skrivit och som hade rubriken ”Vi måste göra det lönsamt att arbeta” Waidelich är talesperson i finanspolitik och börjar sin artikel med att lyfta fram betydelsen av en väl fungerande arbetslinje, efter det fortsätter han en beskrivning hur försörjningsstödet fungerar och var det brister. Alliansregeringen har för några veckor sedan föreslagit en förändring när det gäller övergångsregler från försörjningsstödet och det är precis det som Tommy Waidelich nu föreslår När jag läste debattartikeln förstod jag inte vad som var nytt och om detta handlingssätt som vår alliansregering arbetar efter nu blivit även (S) åsikt. Det är iså fall positivt att vi tänker på samma sätt och vill se människor i arbete istället för att vara beroende av bidrag.. Intressant att (S) närmar sig alliansregeringens arbetslinje, det är positivt för vår fortsatta utveckling.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Lennart

    Ja, det är mycket man inte förstår i politikens värld – men jag förstår i alla fall att sossarna ser på det här med pension på ett helt annat sätt än ni i Alliansen.

    Däremot förstår jag inte varför det ska vara så svårt att svara på frågan om det finns något annat land än Sverige som beskattar pensionärerna högre än löntagarna. Du lovade mig ett svar inom kort den 17 augusti. Hur långt är inom kort i din värld?

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Lennart (2011-09-09 13:29)
    Hej!

    Jag vill börja med att tacka för din fråga och be om ursäkt för att det drog ut på tiden.
    Din fråga till mig var;

    ”Finns det något annat land än Sverige som beskattar pensionärerna högre än löntagarna?”

    – Ja i en majoritet av länderna i som OECD studerat i en rapport beskattas pensioner högre än löneinkomster. Se länk nedan för mer info:

    – PRO:s egen rapport utelämnar de sociala avgifter som arbetsgivaren betalar in.

    – Med den allmänna löneavgiften inräknad beskattas lön fortfarande högre än pension

    Jag rekommenderar även denna artikel för vidareläsning;
    http://www.dn.se/debatt/pensionarer-beskattas-inte-hardare-an-lontagare?rm=print

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.