Trygg i ekonomisk kaos!

 

Det är med stor spänning som vi alla följer den ekonomiska utveckling som sker runt omkring oss. I Sverige är inte stormarna lika hårda på den finansiella marknaden men ändå så manar vår finansminister till försiktighet och att vi måste vara säkra på att alla våra utgifter ryms inom den planerade budgeten. Jag förstår varför Anders Borgs popularitet ökar trots den bistra ekonomiska utveckling som sker. Anders Borg är trygg i sin roll och har kontroll över vad som sker runt omkring oss. Det är mer än vad man kan säga om många av våra grannländer i Europa.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

5 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    ”Otrygg i välfärd kaos” råder i sverige. Vad gör en dålig visionärt sunda statsfinaser med våra medmänniskor? Jo, försvagar till att inte kunna bli friskare och få ett mer rikare land på ett långsiktigt perspektiv här inte görs. Något där sker med ansvarstagande hållbara statsfinanser.
    Ta ansvar nu att motionera bort orättsäkerheten och förstärka enskildes möjligheter till av ett självständig och träglig liv – och kom inte med ”vad kan jag göra åt det” snacket. För sitter du i riksdan eller?!
    Sverige följer ju inte FN konventionerna!

  2. ärland

    Tur att vi inte tappade kronan, att vi inte gick med detta. Borg och hans ekonomer ser nog tydligt vilken enorm skillnad vi är idag och vilken katastrof ett skifte till euro hade blivit

  3. Niklas Ormberg

    Stormarna inte lika hårda här?

    Stockholmsbörsen har tappat, i skrivande stund, 22.7 procentenheter och allt är lugnt här?

    Jo tjena.

    Däremot inte sagt att en (s)-regering hade varit att föredra, men det är allt annat än lugnt i Sverige.

  4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Niklas Ormberg (2011-09-19 11:24)
    Du har rätt att det stormar även på vår egen finansmarknad men jämfört med våra Europeiska grannar har vi stor trygghet. Jag tycker det talar sitt tydliga språk när vår finansminister stiger i popularitet i denna oroliga tid. Anders Borg inger och utlovar trygghet.

  5. Jan-Erik Vahlström

    Ja, Anders Borg utlovar trygghet. Trygghet för vilka? Jobbskatteavdrag efter jobbskatteavdrag men inga avdrag för t.ex pensionärer, för att inte tala om arbetslösa och sjuka. Jag tror att du lever alltför långt ifrån mångas verklighet för att ens kunna förstå hur vissa har det. Moderaternas ideologi att rika skall bli rikare och försämra välfärden. Låt sjuka, arbetslösa och pensionärer betala vad det kostar (en gång till). Pengar som vi pensionärer under vårt liv har betalat in har ju gått till en massa jobbskatteavdrag. Om man försämrar välfärden (skola, vården, omsorgen m.m) så sjunker ju statens utgifter och man skyfflar istället över kostnaden på dom som inte har kommit i åtnjutande av alla jobbskatteavdrag.
    Moderat, Nej tack.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.