Infrastruktur i norra Sverige!

 

Kommunikations konferens i Lycksele. Temat för dessa två dagar är :  Marknadsvillkor för person- och godstransporter i öst-västlig riktning. Det ska bli otroligt intressanta dagar att lyssna in och vara med i debatten hur vi ska lyfta fram betydelsen av en förbättrad infrastruktur. När jag ställer frågan till människor som bor i vår norra landsdel oavsett om det är vid kust eller i inland så är kommunikation nästan alltid den fråga som kommer upp först. Det är av stor vikt både för person och gods trafik att infrastrukturen är utbyggd och dessutom underhållen. Den alltmer globaliserade värld vi lever i ställer betydligt högre krav på att vi har en väl fungerande infrastruktur i hela landet.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Nisse

    Tycker att det är viktigt att inse att Sverige är ett glest befolkat land och att järnvägsräls inte är allenarådande lösningen för transport av malm eller personer. Här uppe är det av största vikt att flyg och vägar fungerar. Jag anser att järnvägsförespråkare fått alldeles för stor (och därmed kostsam) inverkan på fattade beslut. Järnväg är sällan kostnads- eller miljöeffektivt.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Nisse (2011-10-28 12:00)
    Du har helt rätt! Jag är glad att Eu äntligen fattat beslut om att göra E12 till en prioriterad vägsträcka. det kommer att innebära större möjligheter till upprustning av vägen. Vi måste se till vad vi har för resurser i vår region och nyttja dessa på bästa sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.