Fällande domar för människohandel ökar!

 

En intressant rapport från Rikspolisstyrelsen presenterades nyligen som handlar om antalet fällande domar för människohandel. Antalet fällande domar har ökat men det är fortfarande en väldigt liten del av alla anmälningar som leder till en fällande dom. Det beror till viss del på att vi har en komplicerad lagstiftning och är svår att tillämpa. Människohandel för andra än  sexuella ändamål är också ett växande problem. Jag träffade en brittisk polis i Hanoi som berättade att många unga män från Vietnam kommer till England och Sverige för att arbeta inom narkotika industrin. Det är ett stort växande problem och svårt att påverka. 
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.