Förändrat studiestöd.

 

Många ungdomar slutför inte sina gymnasiestudier. Bland de gymnasieungdomar som skaffar barn under sin studietid är det större andel som inte slutför sina studier. Nu har regeringen tillsatt en utredare som ska se över systemet med studiemedel och även modernisera hela studiehjälpen för gymnasieskolan. Utredaren ska titta på möjligheten till att få tillägg för barn på sitt studiemedel för att skapa större förutsättningar att slutföra studier.  Det är viktigt att alla ges möjlighet att avsluta sina gymnasiestudier för att senare studera vidare eller komma ut på arbetsmarknaden.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Nisse

    Man får aldrig glömma att föräldrar juridskt är ekonomiskt ansvariga för sina barn tills de är 21 år eller fullgjort gymnasial utbildning. Det är viktig att information ges till blivande föräldrar. Samhället kan inte tvingas säkra försörjning i alla enskilda sammanhang.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.