Milleniemålens betydelse!

 

Den 1 februari ska jag ha ettseminarium tillsammans med vår biståndsminister Gunilla Carlsson. Det handlar om hur vi ska arbeta med FN:s milleniemål och hur vi ska kunna uppnå även de mål som är svårast nämligen de som handlar om att minska barnadödlighet och att förbättra mödrahälsan. I går träffade jag företrädare för Svenska Afghanistan kommittén som är en av aktörerna i seminariet . Det finns en stor farhåga främst bland kvinnorna i landet att utvecklingen ska gå tillbaka och de starka muslimska krafterna som finns ska ta över landet. Det är en av anledningarna till att detta är en viktig fråga att arbeta med och lyfta fram betydelsen av att vi har ett transparant bistånd och ställer krav på mottagarländerna att de uppfyller det vi avser med vårt bistånd.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.