Kvinnor behövs inom politiken!

 

I dag är jag i Baku, huvudstaden i Azerbadjan. Jag ska under tre dagar hålla i olika seminarier som handlar om betydelsen av att kvinnor engagerar sig politiskt, behovet av ett starkt och aktivt ungdomsförbund och även om hur man kan nå ut med sitt politiska budskap på olika sätt. Azerbadjan är ett land som tillhört den ryska federationen tidigare men som nu är en diktatur som styrs med järnhand av en president som precis ändrat lagen så att han kan sitta en livstid. Det råder brist på yttrandefrihet och tryckfriheten är begränsad. Det ska bli intressant att lyssna vad dessa aktiva politiker har för åsikter om att arbeta politiskt.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Mr Cool

    Kompetenta politiker är vad vi behöver sen om de är män eller kvinnor är helt oväsentligt. För mig får alla vara kvinnor bara de är av det rätta virket. Visst är det kul för dig att vidga vyerna men berätta gärna med enkla ord vilka de positiva effkterna är av din resa som kan inkasseras av de svenska skattebetalarna för lika lite som invånarna i Azerbadjan skall ha inflytande i svensk politik så lika lite skall vi ha det i deras. Det finns en vanlig svensk tro att just vårt system och vårt sätt att hantera politiska, ekonomiska och sociala frågor är helt överlägset alla andra nationers men så är det inte. Det har jag lärt mig efter att ha rest, arbetat och bott utomlands i många år. Men redovisa gärna nu KONKRETA resultat av din resa i fjärran land utan att flumma.

    Du har redan skämt ut Sverige med Ghettodebatten där du menade att ”vår” definition var överlägsen och skulle användas av alla så vi får se vad du hittar på härnäst. Men du kan ju försöka ved inkvotering av kvinnor i Azerbadjan så få de sig ett gott skratt.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Mr Cool (2012-01-28 18:31)
    Vårt deltagande i de två kongresserna i Baku var att hålla föredrag om en rad ämnen och även ge inspiration till hur man kan arbeta politiskt på olika sätt. Vi har under båda konferenserna haft dialog om hur vi arbetar i våra båda länder och det har varit ett stort utbyte av erfarenheter. Det är inte fråga om att vi ska ha inflytande i någon annans politik. Vi har försökt inspirera och ge tips och idéer. De är människorna själva som bygger sin demokrati. Det som var väldigt intressant var att lyssna på redovisningarna av alla deras grupparbeten om hur de ser fortsättning på demokratibyggnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.