Granskning av Åsele!

Uppdrag granskning i Västerbottens Läns Landsting. Jag kan tänka mig att det var många som såg programmet på TV i onsdagskväll. Att det behövs besparingar inom landstinget är inte konstigt, det finns liknande situationer inom många landsting. Vad som däremot är underligt är vilken besparing man tänkt sig göra med indragning av ambulansverksamhet i Åsele. Landstingsdirektören sa i Uppdrag granskning att man nu bytt ut ambulansen mot en akutbil av modell småbil. Efter att akutbilen varit i bruk några veckor har den blivit utbytt mot en kombi modell. Fortfarande är en kombibil inte en lämplig bil att vård en patient i. På den frågan svarar Landstingsdirektören-" om den är för liten får man väl köpa en större akutbil". Att påstå att projektet med Akutbil i Åsele nog kommer att bli ett så lyckat projekt att andra kommuner kommer att ta efter ställer jag mig frågande till.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Kalle

    Jag vet att du är en förespråkare av valfrihet. Säg mig om ni i Moderaterna kunnat driva igenom er privatisering fullt ut, vilka val skulle åseleborna då ha gällande vård? Hade ambulansen varit kvar då?

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Kalle (2012-03-02 18:08)
    I det alternativ till landstingsbudet som Alliansen lagt finns inte en neddragning av ambulansen i Åsele eller akutvårdsplatser i Dorotea med. Den ambulans som tidigare fanns i Åsele var på helentreprenad och det gjorde i detta fall ingen skillnad. Att vi ska ha tillgång till socialservice i hela vårt län är viktigt för att behålla innevånare samt kunna locka nya att flytta in. Det handlar inte om driftsform i alla lägen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.