Bangladsesh i utveckling!

 

Bangladesh ett land som under de senaste åren tagit steg för steg mot en demokratiuppbyggnad. Ett land som minskar sin fattigdom varje år med ett par procentenheter. Det låter inte mycket men med en befolkning på ca 150 miljoner är det 3 miljoner människor varje år som går från fattigdom till bättre livs förhållanden. Trots att barnarbete är förbjudet enligt lag så är det många unga flickor som arbetar inom textilindustrin i landet och arbetsgivare anställer dessa unga flickor eftersom de är billig arbetskraft, många flickor måste dessutom försörja sina familjer. Ett land i utveckling som har en lång väg kvar .
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.