Underlig besparing!

 

Jag kan inte låta bli att ställa mig frågande till den så kallade besparing som gjorts med en neddragning av ambulansverksamheten i Åsele. Från att ha en fullt utrustad ambulans med kompetent personal till att köpa in en akutbil i småbils variant, har man nu bytt till en större bilmodell och insåg även denna gång att detta inte går. Nu har man beställt en ny bil av ambulansstorlek som skulle vara på plats i dag. På grund av försening blir detta först om två veckor. Kompetensmässigt har man gått från två specialistutbildade sjuksköterskor till en sjuksköterska och en chaufför. Nu ska kompetensen höjas på chaufför sidan och räddningstjänsten ta över . Jag ser inte en minskad kompetens på en akutbil och ständigt inköp av nya akutbilar som en besparing. All denna förändring av en fullt fungerande verksamhet till ständiga förändringar och en stor oro bland ortsbefolkningen är inte positivt.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

  1. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Rebecka (2012-04-02 09:43)
    Det som är viktigt för inlandet är att vi kan skapa nya arbesttillfällen och att människor vill flytta hit. Gör vi neddragningar i trygghtesservice så kommer detta att bli betydligt svårare.

  2. Anitha

    Det är inte ofta jag håller med en moderat politiker, men ditt blogginlägg var undantaget som bekräftar regeln!
    Jättebra skrivet!

  3. Monika Beije

    Helt klart har det varit djupt olyckligt med allt trassel i Åsele och Dorotea.Att landstinget måste spara är ett konstaterat faktum men att ”ge sig på” inlandets småkommuner i den omfattning som gjorts, har totalt havererat trovärdigheten för landstingets politiker och tjänstemän.Mitt råd till dessa är:ställ tillbaka ambulansen i Åsele och återställ ordningen i Dorotea. Några akutbilar i Umeå rekommenderas!

    Monika Beije (M)

    Kommunalpolitiker i Storuman

  4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Monika Beije (2012-04-03 11:11)
    Det har tyvärr blivit en prestige sak för landstinget och det är trist när man inte kan se detta! Håller med om att denna besparing är oövertänkt och man ser inte konsekvenserna av den. När man så gör det kan man inte ändra sig utan att tappa förtroende!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.